Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi

Mıhlı Mahallesi Zeus Caddesi No.26 Küçükkuyu Ayvacık ÇANAKKALE
Vizyon
Çağdaşlığın, teknolojinin, toplumsal yardımlaşmanın, milli değerlerin egemen olmasını sağlayacak, toplumun gelişmesine katkıda bulunacak ve yaratıcı düşünebilen insanlar yetiştirecektir. Bu misyonu gerçekleştirmek için, Küçükkuyu Fernur Sözen Lisesi bugün ulaştığı düzeyi aşarak eğitimde mükemmelliği ölçü alan eğitim kurumu olacaktır
Misyon
Küçükkuyu Fernur Sözen Lisesi her öğrencinin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini, toplumsal ve milli değerleri yaşamasını benimsemiştir. Buna göre yapılan çalışmalar için ek kaynak bulunacak aksaklıklar giderilecek,eğitim kalitesinden ödün verilmeyecektir. Kalitemizin ölçüsü LYS, LGS ve sosyal kültürel alanda alınan başarılardır
Başarılar
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi olarak 1,5 yıl pandemi nedeniyle ara verilen bir kurum olarak kayıplarımızı toparlamaya çalışmak ve öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak için çalışıyoruz.Hedef bu yıl üniversiteye daha fazla öğrenci kazandırmak.
Kütüphane Kitap Sayısı :1910
08:30 ve 15:50
Minibüs,Şehirler Arası Otobüs Güzergahı
Belde
Çanakkale İl Merkezi 92km, Ayvacık İlçe Merkezi 25 km
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021-2022 pandemi gölgesinde geçen eğitime rağmen 5 öğrencimiz Türkiye´deki üniversiteye , 2 öğrencimiz İtalya´daki üniversiteye yerleşmiştir.2022-2023 eğitim öğretim yılı başarılarımızın daha da artacağı bir yıl olacaktır.Guvenli ve huzurlu okul ortamında öğretmenlerimizin fedakarlıklarıyla daha da ileriye gideceğimizden şüphemiz yoktur.
OKULUMUZDA FUTBOL,VOLEYBOL,SATRANÇ VE MASA TENİSİ TURNUVALARI DÜZENLENMEKTEDİR.
Proje Çalışmaları
eTwinning portalına kayıtlı ve aktif projeleri bulunmakta.Ayrıca sıfır atık projesi kapsamında tavuk yetiştiriciliği,proje bahçesi ile drama,müzik etkinlikleri yapılmaktadır.Ögrenciler okul kooperatifini başarılı bir şekilde çalıştirmakta,mutlu öğrenci, mutlu öğretmen vurgusu her zaman canlılığını korumaktadır.Sevgi ile yapılan her iş doğrudur.Fikri ile hareket edilmektedir.
Kardeş Okul projesi